pátek 23. září 2011

Šumava 2011 - den druhý

Počasí zatím drží. Na dnešek už sice hlásí vlnu bouřek a trvalý déšť, ale za okny zatím svítí sluníčko. Honem odjíždíme do Sv. Tomáše a na Vítkův Kámen. Tady nahoře už to docela fouká a začíná se pomalu zatahovat. Od Německa jsou vidět dešťové mraky. Ale tady zatím pořád pěkně....akorát je blbý, že na hradě otevírají až v deset. Jdeme zatím hledat poklad (geocache), který má být někde u hradeb. Zřejmě už ho dlouho nikdo nehledal, protože po cestě rostou asi metrové kopřivy. Nikde žádná cestička, jen sráz, kameny a kopřivy. A kopřivy a kopřivy a další kopřivy. Vzdáváme to, poklad přenecháme dalším generacím. Zjišťujeme, že hrad už je otevřen a jdeme dovnitř a na věž. Tom sice mírně protestuje, odmítá se pustit zábradlí na schodech, ale jinak je tu krásně. Tedy až na ten vítr, měla jsem si vzít ráno mikinu.

Po návratu do Sv. Tomáše se ještě jdeme podívat do místního kostela. Blízko něj sedí Rusalka a ptá se nás, jestli jsme náhodou neviděli Bajaju, že tu mají rande. Ale, že zatím prý, bídák, nepřišel. Možná šel hledat ten poklad a utonul v kopřivách, napadá mě, ale nahlas to radši neříkám..... Dostali jsme alespoň letáček s pozváním do Pohádkové rezervace a že prý určitě máme přijet. Snad se do té doby Bajaja objeví.
Po obědě je venku pořád ještě slušně. Slunce to sice už vzdalo a mraky se honí sem tam, ale stále ještě to na déšť a bouřky nevypadá. Jdeme tedy na menší procházku k Lesní kapli na další poklad. Ten už jsme úspěšně objevili a s ním spoustu malin. A taky trochu hub. Zpátky na chatu už sice trochu sprintujeme, ale pár kapek nás přeci nerozmočí...

Žádné komentáře: